top of page

YOL GEÇEN HANI AFRİN


Geçtiğimiz haftalarda Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Alanında Afrin’de yapılan usulsüzlüklere yer vermiştik. Hatay sağlık haber dizimiz bölgeden aldığımız bilgiler ve belgeler ile devam ediyor.

Haber merkezimiz tarafından daha önce yaptığımız "Hatay’da Sağlıkta Neler Oluyor?" ve "Hatay’da Sağlığının Yüz Karaları" başlıklı haberlerimize karşı Hatay İl Sağlık Müdürlüğü hala sessizliğini koruyor.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, bu iddialara cevap vermek amacıyla açıklama yapmak isterse habercilik anlayışımız gereği aynı şekilde yayınlayabiliriz.

Afrin Neden Yol Geçen Hanı Oldu ?

Değerli takipçilerimiz, Devletimizin düzenlemiş olduğu zeytin dalı operasyonunu kaçak sigara dalı operasyonuna dönüştürenlerle ilgili bilgileri geçtiğimiz hafta haber dizimizde vermiştik. Bu hafta usulsüz görevlendirilen vekil ebe hemşirelere ve Suriye Görev Gücü ile ilgili çarpıcı konulara değineceğiz.

Geçtiğimiz Hafta Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne Afrin bölgesi Suriye Görev Gücü kapsamında kaç vekil ebe ve hemşire görevlendirildiğini sormuştuk. Bunu sorma sebebimiz Sağlık Bakanlığı tarafından Vekil Ebe İstihdamı ile ilgili mevzuatta “ vekil ebe/hemşire hiçbir surette kadrosu bulunduğu sağlık biriminden başka bir birimde görevlendirilemez, çalıştırılamaz!” İbaresi yer almıştır fakat buna rağmen Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 12 vekil ebe/hemşire Afrin’de görevlendirilmiştir.

Görevlendirme sonrası Hatay Defne, Reyhanlı,Kumlu ve Arsuz ilçe sağlık evlerinin bulunduğu bölgede ki vatandaşlarımız görevlendirme süresi boyunca Vekil Hemşireler yokken bu köylere sağlık hizmeti götürüldü mü acaba?

Bu vekil ebe /hemşireler neye istinaden görevlendirilmiştir?

Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Suriye Görev Gücü ben yaptım oldu mantığıyla mı idare edilmektedir ?

TEK SUÇLU PERSONEL Mİ?

Devletin görevlendirdiği sağlık çalışanları üzerinde UMKE kıyafeti ile 100 karton 1000 adet sigara kaçırırken yakalanmış ve Kaçak Sigara olayına adı karışan personellerin akıbeti hakkında hiç bir açıklama yapılmamıştır. Bu personellerin akıbeti haber merkezi okuyucularımız tarafından merak edilen bir konu olmaya devam etmektedir.

Sayın İç İşleri Bakanımız Süleyman SOYLU’nun dediği gibi “ Kaçak sigarayı bir tane dahi alırsanız terör örgütüne hizmet etmiş olursunuz” sayın bakanın bile bu kadar hassas olduğu konuda İl Müdürlüğünden açıklama bekliyoruz.

Ayrıca bölgeden aldığımız bilgiler de sigara kaçakçılığı olayının olduğu gün Suriye görev gücü başkanı tarafından o ay görevli olan tüm personelin görevlendirmesi ay sonu beklenmeden sonlandırılırmış ve personel tutması gereken birkaç nöbetini tutamayarak mağdur edilmiş, hak kayıplarına sebep olunmuştur.

Bu görevlendirmenin iptali sürecinde orada görevli idari personel bu iptalin dışında bırakılmış idarenin hiç suçunun olmadığı kabul edilmiş, fakat idare dışındaki görevli tüm sağlık personeli cezalandırılmıştır. Sigara kaçakçılığı olayını gerçekleştirdiği iddia edilen 3-4 kişinin yaptığı olay tüm personele fatura edilirken bu sağlık hizmetini idare ve denetmesi gereken idari personellere hiç suç bulunmamıştır.

Görevlendirilmesi yapılan personellerin ay sonu biten görevlendirmesi beklenmeden görevlendirmeleri sonlandırıldığı için eski görev yerlerinde de göreve başlatılamamış ve personel o ay kamu adına yeteri kadar verimli olamamıştır.

Aldığımız belgeli bilgilere göre haberimize konu olan sigara kaçakçılığı olayının öncesinde de yine İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı personellerin birkaç personelim daha az miktarlarda sigara kaçırdığı tespit edilmiş fakat önceki olaylardan ders alınmayarak 100 kartonluk sigara kaçakçılığı olayının yaşanmasına imkân vererek idari zafiyet gösteren idari personele değil de o ay görevlendirilen suçsuz sağlık çalışanlarına fatura edilmiştir .

Neden sadece yaşanan sigara kaçakçılığı olayına karışan ve yönetim zafiyeti gösteren idari personellere yaptırım uygulanmazken orada o ay görevlendirilen bütün personel zan altında bırakılarak hak mahrumiyeti yaşatılmıştır?

SURİYE GÖREV GÜCÜ BAŞKANI’NIN KARDEŞİ’NİN AFRİN DE İŞİ NE?

Haber başlığında dediğimiz gibi “yol geçen hanı Afrin” Haber merkezimize Bölgeden gelen belge ve bilgilerde Temmuz ayında mevzuata aykırı görevlendirilen 12 Vekil Ebe/Hemşire'nin yanı sıra Ağustos ayında Suriye görev gücü kapsamında Afrin e giriş için alınan valilik olurunda Halk Sağlığı ve Suriye görev gücü başkanının Elektronik Mühendisi olan ve inşaata alanında bir şirket ile bağı olduğu iddia edilen kardeşi için Hatay İl Sağlık Müdürlüğü adına Sağlık Hizmeti alanında inşaat hizmeti vermek için Suriye'ye inşaat görevlisi olarak giriş izini alınmıştır.

Bu kişinin Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Suriye Görev Gücü adına İnşaat alanın da Suriye de ne işi vardır?

Kendi firması adına mı iş almıştır ? yoksa başka bir firma üzerinden ticari ilişki mi sağlanmaktadır?

Hangi firma adına iş takibi yapmaktadır?

Suriye de sağlık kuruluşlarının inşaatı ile ilişkisi var ise bu inşaat işleri ihale yolu ile mi doğrudan temin yolu ile mi yapılmıştır?

Hatay’da bu işi yapacak başka kişi bulunamamıştır ki Halk Sağlığı ve Suriye Görev Gücü Başkanının kardeşi bu işleri yapmaktadır ?

Bu sağlanan imtiyaz etik midir?

Yönetmelik dışı görevlendirme yapanlar, yetimin hakkını yiyip fırsatı ranta çevirenler kendinize saygınız yoksa Zeytindalı ve Afrin şehitlerimize demi saygınız yok?

Hatay İl Sağlık Müdürü bu kadar olaylara nasıl kayıtsız kalmaktadır?

Yaşanan bütün olayların sadece sağlık personellerine fatura edilmesine izin verilmemesi ve geniş kapsamlı bir soruşturma yapılması için Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’YI ve müsteşarlık makamını göreve davet ediyoruz!

August 19, 2018

Time: 10.23


Who's Behind The Blog
Recommanded Reading
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow "THIS JUST IN"
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
bottom of page